rtv poll fietsen in Geel
   Onze poll wees uit:

   "Meer dan de helft van de inwoners van Geel vindt fietsen in de stad niet veilig"

   Nog niet gestemd, doe dat dan hier.
   rtv poll tevredenheid in Geel
   Onze poll wees uit:

   "De inwoners van Geel lijken wel heel positief. Bijna 3 op de 4 is tevreden over de stad"

   Nog niet gestemd, doe dat dan hier.
   rtv poll netheid in Geel
   Onze poll wees uit:

   "De inwoners van Geel zijn niet overtuigd: 1/3e vindt dat de pleinen en straten niet proper genoeg zijn"

   Nog niet gestemd, doe dat dan hier.

  Geel

  Sinds 1985 mag Geel zich een stad noemen, de zevende grootste van Vlaanderen (in oppervlakte). Geel heeft een rijke geschiedenis waaronder de legende van Dimpna en het ontstaan van de gezinsverpleging.
  CD&V-lijsttrekster Leen Beke kon de absolute meerderheid, die haar partij al decennialang had met burgemeester Peeters, niet behouden. De immens populaire Peeters stopte met politiek en daar profiteerde N-VA optimaal van. De partij met Vera Celis op kop werd op slag de grootste. CD&V koos er alsnog voor om in zee te gaan met N-VA, waardoor ze samen een hele ruime meerderheid vormden.
  Opmerkelijk in de afgelopen 4 jaren was het circulatieplan, dat zorgde voor heel wat chaos en discussies. Uiteindelijk leidde het er zelfs toe dat Mobiliteitsschepen Molderez (N-VA) opstapte en het plan werd afgevoerd.
  Ook op 14 oktober belooft het opnieuw een titatenstrijd te worden tussen tussen CD&V en N-VA. Groen en SP.A komen niet meer op met een aparte lijst. Maar we vinden wel vroegere kandidaten van die partijen terug bij De Brugpartij. Het is de vraag hoe goed deze nieuwe lijst en Beter Geel het zullen doen. Leen Beke, in 2012 nog kopvrouw van CD&V, zei ondertussen ook de politiek vaarwel.


  Verkiezingsuitslagen 2012

  Nieuws uit Geel

  laad meer